Olen tänään vieraana Emmon blogissa kertomassa omasta tyylistäni. Esittelen siellä mm. kaksi uutta leiskaa, joista toinen on digi- ja toinen paperisivu. Alla paperisivun syntytarina. Sivu valmistui tällä kertaa helposti, koko ajan tuli mieleen asioita joita se seuraavaksi kaipaisi. Tässä auttavat kokemus ja sommittelusäännöt, joita yritän seuraavassa vähän avata.

Ensin valitsin kuvat ja niihin sopivan taustapaperin (joka on totuttuun tapaani varsin neutraali), sitten hain kuville sopivan paikan (totuttuun tapaani laidasta) ja rupesin työstämään taustaa.

Vaihe 1

Suihkutin maskin läpi muutamaa eri mistiä (värit tulivat kuvan väreistä) ja lisäsin vielä roiskeita. Koska halusin maskikohdasta puhtaamman valkoisen, levitin maskin kääntöpuolelle kohopastaa (mikä hyvänsä valkoinen maalinkaltainen tuote olisi toiminut) ja leimasin sillä sivuun. Sitten nopeasti pesemään maskia...

Vaihe 2

Sivu kaipasi piristeväriä, joten valitsin kuvien taustalle oranssinkeltaisen paperin, jota tuunailin misteillä ja leimaamalla.

Vaihe 3

Sitten kiinnitin kuvat ja ankkuroin ne sivuun kontrastoivalla punavalkoisella leipurinnyörillä. (Tässä vaiheessa myös sain nitojanniitin sormeeni, mikä hidasti sivun tekemistä vain hieman...) Niin, ja lisäsin vähän valkoisia roiskeita, ettei valkoista olisi vain yhdessä kohtaa sivua.

Vaihe 4

Tämän jälkeen hain paikan tarinointilapulle ja lisäsin oranssin paperin ylijäämäpalan sen kylkeen viemään katsetta sinne päin. Lisähoukuttimeksi lisäsin punaisen napin (taas värien toistoa) ja sen alle pyöreän tägin, kun näytti muuten niin alastomalta. Otsikoksi pääsi toisen tarinointilapun palanen, josta pyöristin kulmat. Valitsin sen värin perusteella - kuvan kirkon katossa oli samaa väriä. Kuvien alaosan tyhjyyttä paikkaamaan laitoin toisen kuvan alle tarinointilapusta leikatun siksakkuvion. Koska roiskeet tuntuivat osoittavan alavasemmalle, lisäsin sinne pienen koristerykelmän samoissa väreissä joita olin käyttänyt jo muuallakin. Nuolileima ohjaa katsetta kivasti taas tarinoinnin suuntaan.

Vaihe 5

Sitten lisäilin vielä vähän koristeita - pari kameraa ja haaraniitin - kohtiin, jotka näyttivät vähän tyhjiltä. Leiskaan jäi silti paljon "hyvää tyhjää tilaa", jossa silmä voi levätä.

Vaihe 6

Sirottelin ympäriinsä muutaman helmitarran tuomaan sivuun elävyyttä ja leimailin alavasemmalle vähän lisää, ettei rykelmä näyttäisi niin lineaariselta.

Vaihe 7

Loppusilaukseksi lisäsin pienen sinivihreän washiteipinpalan tarinointilappua ankkuroimaan. Näin sinivihreistä elementeistä muodostui sivuun katsetta ohjaava kolmio. Samoin toimivat myös mustat ja punaiset elementit. Kaikki värit valitsin kuvien perusteella; sinivihreää ja oranssia on eniten, punaista vain aksenttina. (Neutraaleja värejä kuten mustaa ja valkoista ei lasketa.) Näin värit eivät kilpaile keskenään liikaa.

Voyage

Valmis!