Nappasin tämän kyselyn omulilta.

 1. Kopioi alla olevat kysymykset omaan blogiisi ja vastaa niihin (omat vastaukseni olen kirjoittanut vihreällä)
 2. Jätä viesti kommenttilootaan niin käyn lukemassa vastauksesi

Koskapa en ole vielä aloittanut paperiskräppäystä, minun vastaukseni koskevat digiskräppäystä.

 1. Kuinka kauan olet skräpännyt? Ensimmäisen tulostuskelpoisen sivuni tein maaliskuussa 2006.
 2. Mistä sait innostuksen skräppäämiseen? Olen harrastanut kuvankäsittelyä jo pitkään ja yhdessä Paint Shop Pro -foorumissa hehkutettiin skräppäystä.
 3. Miksi skräppäät? PSP:llä leikkiminen oli ihan kivaa, mutta niillä kuvilla ei sitten tullut koskaan tehtyä mitään. Skräppäyksessä saa konkreettisen tuloksen leikkimisestä. Skräppäämällä toteutan itseäni ja ehkä jopa jätän itsestäni jotain merkkejä jälkipolville. Omankin muistin virkistykseksi on hyvä kirjoitella tapahtumista jotain ylös.
 4. Paperi vai digi? Toistaiseksi digi, mutta haluan ehdottomasti kokeilla myös paperia. Huomasin osaavani pikkuisen askarrella ihan käsilläkin, ja paperiprojektien valmistumisesta tulee aina niin ihana tunne. Ja onhan olemassa myös hybridi- eli sekaskräppäys, jossa käytetään sekä tietokonetta että paperia - se voisi olla sopivan pehmeä lasku paperiskräppäykseen.
 5. Onko sinulla skräppäysidolia? Kate Hadfield tekee ihania freestyle-digisivuja. Oma tyylini ei kyllä ole ollenkaan tuollainen!
 6. Luettele viisi ehdotonta suosikkityökaluasi tai -tarvikettasi? Corel Paint Shop Pro X -kuvankäsittelyohjelma, Canon Pixma iP6000D -mustesuihkutulostin, Fiskarsin paperileikkuri, kauniit kuviopaperit, vanhanaikaiset kaunokirjoitusfontit.
 7. Mikä on suosikkipaperimerkkisi/-valmistaja/-suunnittelija? Digital Scrapbook Placen Lauren Bavin tekee niin nättejä papereita, että oksat pois.
 8. Mistä lähdet liikkeelle sivun teossa? Useimmiten valitsen ensin kuvat, jotka kertovat jonkin tarinan, mutta joskus on vaan joku niin ihana setti, että sitä on pakko käyttää ja etsiä sille sopiva kuva. Kokeilen useita eri taustapapereita, sommittelen, kokeilen erilaisia koristeita. Tässä kestää...
 9. Kuvaile tyyliäsi: Minulla ei ole yhtä tiettyä tyyliä. Graafistyyliset sivut (paljon blendausta tai sitten ihan vaan aikakauslehtityyppistä asettelua) syntyvät ehkä helpoiten/luonnollisimmin, mutta tykkään paperityylin ihanista elementeistä.
 10. Tunnetko "livenä" ketään toista skräppääjää? Valitettavasti en.