Viime viikolla lomailtiin ja lähdettiin maakuntamatkalle.

5.-11.7.

Olen viime aikoina tehnyt Project Lifen lisäksi muitakin valokuvakirjoja. Olen saanut (CK:n uutiskirjeestä ja DesignerDigitalsin chattivoittona) Shutterfly-palveluun muutaman kupongin, joilla saa 8x8 tuuman kovakantisen 20-sivuisen kuvakirjan postikulujen hinnalla eli $13,99, kun normaalihinta olisi $29,99 + pk. Ensimmäisen kirjan tein viimetalvisista kuvista ja toisen Pariisin-matkastamme 2004, josta ei ole tullut skräpättyä.

Kirja

Aukeama (digi)

Kirjoihin on tarjolla monenlaisia pohjia ja niihin voisi laittaa myös omia valmiita digiskräppisivujaan, mutta päädyin yksinkertaiseen valkoiseen taustaan. Pidin nettipalvelun storyboard-toiminnosta, jossa valitaan kullekin sivulle tulevat kuvat ja softa keksii itse niille sopivan asettelun (sitä voi myöhemmin halutessaan muuttaa). Tämä nopeutti kirjan tekemistä huomattavasti. Ainoa hankaluus palvelussa oli, ettei se tykännyt ääkkösistä vaan valitti, että niissä on jotain vikaa, mutta kirjaan ne tulivat kuitenkin oikein. Kuvanlaatu on mielestäni samaa luokkaa kuin ExtraFilmillä teettämässäni joulupäiväkirjassa, eli olen ihan tyytyväinen. Kovat kannet ovat mukava bonus.

Aukeama

Taidan käyttää seuraavankin kuponkini jonkin vanhan matkan dokumentointiin - on tyydyttävää saada skräppäämättä jäänyt reissu kirjoihin ja kansiin.