Ihanaisesta Intohimona skräppäys -tapahtumasta on kotiuduttu pää ideoita kihisten ja pöytä täynnä projekteja. Kiitos taas kaikille mahtavasta seurasta! <3

Kun tapahtuman ohjelma julkaistiin, minuun iski joku hulluus, ja ilmoittauduin neljään työpajaan. Kuten arvelinkin, meno oli sitten aikamoista haipakkaa - ensi vuonna ehkä rajoitan vähän... Tässä lyhyet esittelyt työpajoista, joihin osallistuin (kuvat ovat omista, vielä keskeneräisistä töistäni).

Akryylialbumi

Heinikan akryylialbumityöpaja oli vauhdikas ja hieman sekava, mutta erittäin hauska. Viime vuonna Heinikan minialbumityöpajaan osallistuneet olivat vähän valitelleet sitä, kun kaikkien oletettiin tekevän täysin samanlaiset albumit. Tänä vuonna kaikki saivat tehdä ihan omannäköisensä työt, mikä oli kivaa, mutta pari tuntia ei ainakaan itselläni mitenkään riittänyt albumin suunnitteluun ja toteutukseen (Sini taisi olla meistä nopeimpia). Oli mukavaa päästä kokeilemaan erilaisia tekniikoita, esim. alkoholimusteet olivat monelle uusi tuttavuus. Myöhemmin pöytiä kierrellessäni mieleeni jäi erityisesti Napsuliinin upea albumi, johon oli käytetty mm. alkoholimusteita ja Cuttlebug-laitteella kohokuvioituja välisivuja. (Xing, alkoholimusteita voi näköjään käyttää myös kutistemuovin kanssa, kuten mietimme!) Muista akryylialbumiin sopivista tekniikoista mainittakoon leimailu StazOn-musteilla, josta Heinillä oli ihania esimerkkejä. Sitä monet toivoivat, että albumi olisi sisältynyt työpajan hintaan - nyt se maksoi enemmän kuin itse työpaja. Mutta monenlaista materiaalia saimme kokeilla ilmaiseksikin.

Slide in -tekniikka

Skräppikulman Slide in -työpajassa opimme hienon tekniikan, jossa nauhasta vetämällä kartonkikuoren sisältä tulee esiin tägit yhtä aikaa molemmista päistä. Tässä työpajassa häiritsi vähän mittojen puuttuminen, joita ohjaaja joutui sitten viivottimen kanssa sumplimaan mallikortista. Tekniikan nerokkuus kuitenkin korvasi pienet vaikeudet. Meille näytettiin myös seisovan korttimallin teko, vähän niin kuin tässä Minniksen kortissa.

Akryylimaalit

Pikkuhelistimen akryylimaalityöpaja oli ehkä kaikista kivoin, kun pääsimme sotkemaan maalien kanssa oikein kunnolla. Ehkäpä minäkin uskallan nyt useammin käyttää maalia sivuissani. Veeruliirua ei olisi maalien ensikertalaiseksi uskonut, niin montaa tekniikkaa hän ennakkoluulottomasti kokeili - ja hyvältä näytti! Aika monet lähtivät työpajasta jo ennen sen päättymistä viimeistelemään sivujaan omalle paikalleen, mutta sehän ei mitään haitannut. Ehkä ensi kerralla voitaisiin ottaa mukaan myös lähes valmiita sivuja, joihin voisi lisätä pelkät maalit? Kaikkien mielestä työpaja oli varmasti hintansa arvoinen, kun pääsimme katsomaan pikkuhelistimen upeita esimerkkileiskoja ja kokeilemaan itse samoja tekniikoita hänen opastuksellaan.

Minialbumi BigShotilla

Sinellin Minialbumi BigShotilla -työpaja oli näistä ehkä eniten vasta-alkajille suunnattu. Työpajan vetäjä, Saga, oli tosi kiva uusi tuttavuus. Valitsimme haluamamme albumistanssit, päällystimme pahvinpalat omilla kuviopapereillamme liimakalvon avulla ja veivasimme konetta. Tässä oli käynyt pieni informaatiokatkos, kun sähköpostissa sanottiin, että mukaan tarvitaan vain valokuvat, mutta paikan päällä kävi ilmi, että tarvitaan myös kuviopaperit. Pari ihmistä joutui sitten paperiostoksille. Itse sain työpajasta sen mitä halusinkin, eli minialbumipohjat ja vähän kokemusta BigShotin käytöstä. Saga näytti myös muitten laitteitten käyttöä, ja sain mukaan stanssatut helmiäistarra-aakkoset.

Kaikki työpajat olivat mielestäni hyviä - paljon kiitoksia vetäjille! Nyt pitäisi vain tehdä projektit valmiiksi asti...