Huippusuosittu Craft TV Weeklyn maze book -ohjevideo on ollut täälläkin käytössä. (Tatsillahan on tähän myös suomenkielinen ohjesivu.)

Maze bookin kansi

Erikoista minun versiossani lienee se, että kirjan pohjat ja koristelu on tehty kokonaan tietokoneella. Tämän lisäksi ei tarvittu kuin pahvinpalat kansiin sekä nauha, jonka ostin Sinellistä. Kirjan teko oli helppoa: tein vain koneella 8x8 tuuman kokoisen uuden kuvan (2400x2400 pikseliä, 300ppi), jaoin sen neljä kertaa neljä -ruudukoksi ja väkersin kustakin ruudusta eli kirjan sivusta haluamani näköisen. Ainoa, mikä tässä on huomattava, on se, että joka toisen ruuturivin on oltava ylösalaisin, jotta sivut tulisivat taitteluvaiheessa oikein päin. Kansipapereiksi tein hieman ruutua isommat neliöt (ruutu 2x2 tuumaa, kansipapru 3.25x3.25 tuumaa). Käytin koristeluun Lauren Bavinin Essence of Dreams -digiskräppäyssettiä. Sitten vain tulostin koristellun ruudukon ja kansipaperit mattapintaiselle A4-valokuvapaperille, leikkasin ne irti, vetelin vielä ruudukon viivat paperileikkurini nuuttausterällä, ja taittelin, leikkelin & teippailin kirjan kokoon ohjeitten mukaan.

Maze bookin yksi aukeama

Joskus voisi kokeilla näitä maelin muita sokkelokirjaohjeita, näyttävät hauskoilta! Minikirja/minialbumiohjeita löytyy myös Scrapbook Crazystä.